5 gode grunde til at gå i terapi1. Bedre Helbred


Når din krop konstant er i overlevelses tilstand / det sympatiske nervesystem er på arbejde giver det ikke det parasympatiske nervesystem plads til at tage sig af alle de livsvigtige funktioner som f.eks. fordøjelse
Over tid tærer det på kroppen og giver sygdom og/eller stress lignende tilstande.

2. Stoppe afhængighed


Afhængighed er også en strategi mange benytter bevidst eller ubevidst, når der er noget der er svært at være med. Det kan både være alkohol og stoffer, men det kan også være shopping, doom-scrolling på telefonen m.m.
I terapien går vi på opdagelse i hvad det er vi undgår at forholde os til, så vi smutter ind i afhængigheden.

3. Mere Energi

Når vi oplever udfordringer forskellige steder i livet, foregår der typisk en indre kamp, fordi der er dele af os vi forsøger eller helt har lukket ned for. Det energi - selvom det er ubevidst. I terapi er formålet at lade de dele af os komme op til overfladen og blive integreret, så vi kan blive mere "hele" mennesker og give plads til alt hvad der dukker op i os.

4. Sundere Relationer

Mange har svært ved at se deres egen andel i konflikter og svære situationer med sine relationer. I terapien får du øje på hvad der for dit vedkommende skaber udfordringer og først der, kan du tage ansvar ind i dine relationer og begynde at handle anderledes. Det vil resulterer i færre konflikter, bedre håndtering og at kunne sige farvel til usunde relationer og byde velkommen til nye sundere.

5. Autencitet

Igennem terapi lærer du dig selv bedre at kende og får integreret de sider du har haft svært ved at vedkende dig. Det vil resulterer i at du vil opleve at flere sider af dig vil træde frem, og nogen sider vil måske ikke længere fylde så meget. Det er ikke længere nødvendigt at "spille roller" men du vil i højere grad være "dig selv" i en mere autentisk udgave med alt hvad du er.


 
 
 
 
unsplash