Det du reagerer på i nutiden, er aktiveret er noget der skete i fortiden


Hvor kender du det fra?


Er et spørgsmål jeg ofte stiller i terapien, fordi de ting der udspiller sig i vores liv nu, oftest også har udspillet sig tidligere.

Nutidens scenarier åbner til gamle sår der ikke er healet og er dermed vigtige ledetråde i terapien, til hvad det er der skal kigges på.

Det er typisk ikke situationen der udspiller sig der er den samme, men følelsen i dig, der er velkendt, og det er den indgang vi bruger til at gå tilbage i tiden og finde ud af hvordan det hænger sammen.

Så der hvor du reagerer med irritation, vrede, ked-af-det-hed, håbløshed m.m. i nutiden, er der hvor du har uhelede sår i fortiden.


Ofte er det situationer man kan opleve som fjollede eller "ubetydelige", for det er sådan ego'et beskytter os - Ved at bagatalisere, grine, tro at det er ligegyldigt - fordi der ligger noget svært inde bag ved.


Nogen gange ved vi hvad det handler om, mange gange gør vi ikke, fordi det er sket før vores sprog og begrebssystem er udviklet, eller fordi vi har fortrængt det -  men kroppen husker.

Derfor kan der ligge noget i det ubevidste, som vi reagerer på nu, men som vi ikke ved hvor kommer fra, og det kan man ofte ikke hente frem på egen hånd.


I terapien anvender jeg forskellige værktøjer for at genkalde de fortrængte minder i kroppen, og healet i kontakten med mig, i det trygge nærvær jeg stiller til rådighed.


Kontakt mig, hvis du ønsker at komme i gang med at få indsigt i, og forløst det der skete i fortiden, som giver dig udfordringer i nutiden.

 
 
 
 
unsplash