Derfor kan du ikke mærke hvad du vil


Lyder det her bekendt?


  • Du har svært ved at træffe beslutninger


  • Du er ofte i tvivl


  • Du kan ikke mærke hvad du vil


  • Du føler at du er faret vild

Du kan ikke mærke hvad du vil, fordi du har lært at du ikke kan stole på det du mærker eller det har for store konsekvenser.


Ydrestyring er en traumerespons, der er opstået, hvis dine forældre ikke har støttet dig i at lære at navigere efter dine egne impulser, f.eks. hvis de har været meget dominerende, rettet meget på dig og skældt dig ud. 

Du har derfor lært, at du ikke kan stole på det du mærker, og at det er andre der skal fortælle dig hvad der er det rigtige for dig.


Vi kan ikke undgå at blive påvirket af livet omkring os, af normer, af trends af andre mennesker som vi bliver inspireret eller trigget af. Men har man ikke lært at navigere indefra, er man endnu mere disponeret for at leve et liv, udelukkende styret af hvad andre gør, siger og mener.

Vi kan komme til at gøre det i sådan en grad, at vi kommer så langt væk fra os selv, vi bliver næsten udelukkende ydrestyret, at vi ikke rigtig kan mærke os selv. Vi begynder at famle i blinde og måske farer vi helt vild fra os selv.


Det kommer ikke uden konsekvenser: Stress, angst og somatiske sygdomme, er konsekvenserne, for at nævne nogle eksempler.

Måske har du allerede nogle af disse symptomer?

Jeg vil gerne undgå at fortælle dig hvad der er den rigtige måde at være her på, for der er ingen universel formel, men i stedet inspirere til hvordan du kan skabe større kontakt til dig selv, så du kan skabe et liv som er mere i overensstemmelse med dig.

Vejen til indrestyring går igennem kroppen. At vi MÆRKER efter, nogen vil kalde det en mavefornemmelse, man kunne også kalde det et indre kompas.
Føles det her egentligt godt? Og hvordan mærker jeg det? Det kan føles lidt forskelligt, måske ved du allerede hvordan det mærkes i dig, måske gør du slet ikke. Når noget er indrestyret vil man typisk mærke en behagelig ro i kroppen.

Der er ikke nogen hurtig vej til større kontakt med dig selv, men prøv og start med at sætte farten ned og mærk din krop. Mærk dine følelser, dine impulser, dine fornemmelser.


Kan du mærke dine fødder i gulvet?


Kan du mærket andre steder din krop har kontakt til hvor du sidder/ligger?


Hvordan er din vejrtrækning?


Og hvad med dit hjerte?


I terapien inddrager vi kroppen, så vi gradvist lærer at mærke den, rumme det der er, og regulere nervesystemet.


Hvis dette resonerer med dig, så vil jeg meget gerne hjælpe dig med at skabe mere kontakt dig selv, så du kan mærke dig, og skabe et liv, der er DIG.


 
 
 
 
unsplash